Forum Technologi p2m | Ygoow  
Top Posters

Go Back   Forum Technologi p2m | Ygoow > Ygoow > Opinie

Reply

LinkBack (2) Thread Tools Display Modes
  2 links from elsewhere to this Post. Click to view. #1 (permalink)  
Old 10-05-2008, 01:35 PM
Junior Member

Default Okienko reklam

Trochę denerwujące jest to okienko reklam. Najlepiej gdyby to okienko wyskakiwało tylko wtedy jak ygoow jest otwierany i zamykany (można jeszcze dać je wtedy gdy jest dodawane jakieś zadanie).

Bo teraz przez to okienko to mi wychodzi z gier (czasem się wyłączają, a niektóre minimalizują). Przydało by się coś z tym zrobić.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 10-05-2008, 06:03 PM
Member

Tak, mnie też to denerwuje szczególnie jak gram lub oglądam filmy(wyłańczajom mi się z full screen).
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 10-05-2008, 08:49 PM
Junior Member

mnie tam taz tylko ja reklama wyskakuje przy włączaniu programu i wiecej juz nie
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 10-10-2008, 09:51 PM
Member

Thumbs down Stop reklamom

Według mnie wcale nie powinno być takich reklam!! Wystarczy że w prawym, górnym rogu jest reklama.
Ygoow to nie jest przecież GG że na każdym kroku są banery i reklamy
Czymś takim to szybko można się zrazić do programu i upania Ygoow'em.
Co jakiś czas mi to okienko wyskakuje; jak to ch....... wyłączyć, mam teraz kombinować i szukać programików do blokowania reklam?
Jak nic się nie zmieni to trzeba będzie wywalić "Y" z dyska i wgrać z powrotem MH-(przynajmniej oni w MoorHuncie nie podrzucają ludziom takich "niespodzianek" .
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 10-11-2008, 03:11 PM
Junior Member

Default Witam

FAKT. Okno reklamowe może przeszkadzać, ale ja spojrzałem na to z innej strony. Domyślam się, że taki projekt pochłania masę kasy i część potrzebnych środków na serwer, programistów i całą resztę, chcą pokrywać właśnie z reklam. Nie dziwi mnie to tym bardziej, że orientuje się w cenach choćby dedyków. Moja propozycja do twórców: ja chętnie wesprę jakąś drobną kwotą powiedzmy 5 zl co miesiąc( biorąc pod uwagę koszt konta premium rs nie będzie to duży wydatek) program ygoow za możliwość korzystania z programu bez reklam.
I tak by mogły powstać 2 wersje. Jedna z reklamami a druga bez za jakąś opłatą.
Jeśli to zły dział prosze o przesunięcie.
Pozdro all
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 10-11-2008, 03:31 PM
Member

Reklama by mogła być ale żeby nie wyskakiwała tak często.

Mogło by być by wyskoczyła przy uruchamianiu, wyłańczaniu i przy rozpoczęciu pobierania nowego pliku.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to xpsp3 For This Useful Post:
probos (10-14-2008)
  #7 (permalink)  
Old 10-11-2008, 05:58 PM
Versace's Avatar
Administrator

No jest to też jakieś rozwiązanie, ........... biorąc pod uwage że chyba każdy zdaje sobie sprawe z faktu iż YG to nie program robiony przez grono programistów któży robią to stricte z zapału do technologi P2M a nawed gdyby była taka geneza tego projektu to i tak nalezy pokrywać koszty serwera w co miesiecznych płatnościach , koszty z tym pokrewne oraz np. opłacać co rok 4 domeny Ygoowa .

I wtedy pojawia się pytanie .............. ZA CO ? - wiec zasadność reklam jest w pełni uzasadniona i nie wchodzi w rachubę ich zdjęcie , chyba że zostanie opracowany inny system zarobkowy ktory pozwoli na utrzymanie projektu YG i jego dalszy rozwój .

Oczywiście , można a wręcz należy poszukać innego sposobu ich prezentacji jeżeli obecny jest zbytnio uciążliwy ale nie może to być sposób który jeszcze bardziej ograniczy mozliwości rozwojowe Ygoow'a .

Osobiście uważam że jednym z rozwiązań może być pomysł usera @xpsp3 .

Więc jak to widzicie dalej , biorąc pod uwagę powyższe przesłanki ?

Pozdrawiam.
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 10-13-2008, 01:07 PM
Junior Member

Skoro reklamy muszą być - niech będą tylko te wyskakujące okna niech wyskakują w tle a nie w trybie "zawsze na wierzchu" - najbardziej denerwuje to podczas gry
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 10-13-2008, 10:08 PM
Member

Niestety reklamy muszą być ale; uważam że nie w takiej (jak dotychczas), formie - wyskakują co jakiś czas okienka i wywalają wszystko; czy to film, czy gre - właśnie tu jest najgorzej(np. grając sobie w quake3 zawiesił mi się komp jak to cholerstwo wyskoczyło i nie pomógł ctr+alt+delete tylko "twardy" reset), albo jak się łazi na necie.Przynajmniej dla mnie taka forma reklamy jest dość uciążliwa i irytująca.

Co do pomysłu; - frytes - 2programy?jeden dla płacących a drugi dla wszystkich? hm, przypomnę MoorHunta tam tylko zablokowali skrzynki dla innych for i co się stało - po jakimś czasie ktoś skrakował program i teraz jest MH.eu

Ja bym się skłaniał raczej przy pomyśle : - vipkoza - i - xpsp3 -

A co do wspierania forum i serwerów Ygoowa - pomyśleliście o reklamie Google adSense na przyklad ? Przecież jak by nie było to forum nie jest warezowe
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 10-14-2008, 10:38 AM
Member

A może by tak stworzyć dodatkową wersję - płatną Ygoowa. Ten kto by chciał, mógłby wesprzeć program Ygoow i w zamian za to nie musiałby oglądać reklam?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules